Sinopsis Tolong Sempurnakan Cerita Mami (2020) Astro Ria

Tolong Sempurnakan Cerita Mami

Tajuk : Tolong Sempurnakan Cerita Mami
Mula Tayangan : 13 Januari 2020
Masa :Setiap Isnin-Khamis, 10.00 malam
Siaran : MegaDrama Astro Ria & Ria HD
Terbitan : Dear Creative Media Sdn Bhd
Jumlah Episod: 16

Pelakon: Fatimah Noryyah, Isyariana, Fizz Fairuz, Alvin Chong, Ummi Umairah, Ken Ridzuan, Nasz Sally, Eleena Sui, Azizah Mahzan, Kartina Aziz, Zaidi Omar

LAGU TEMA / OST 
Aizat Amdan - Waktu

SINOPSIS TOLONG SEMPURNAKAN CERITA MAMI
Adeena Aurell (Addie) berusia sepuluh tahun, merupakan anak tunggal pasangan Razean Safiya dan Aun Adwa. Penceraian kedua ibu bapanya mengganggu kehidupan Addie yang sentiasa berpindah seperti orang nomad. Addie membuat rancangan untuk satukan mami dan papanya semula. Tetapi rancangan Addie semuanya gagal. 

Muncul Ku Harez Harith yang dipanggil Cikgu Ku yang mengetahui lebih banyak tentang dirinya sewaktu kecil. Rupa-rupanya Cikgu Ku, kawan baik mama papa dan menghabiskan empat tahun menjaga Addie di London tetapi terputus hubungan sewaktu Addie pulang ke Malaysia.

Pelik kenapa hubungan yang begitu erat itu terputus telah membawa Addie terjerumus dalam rancangan papanya untuk menyatukan mami dengan Cikgu Ku. 
Sinopsis Tolong Sempurnakan Cerita Mami (2020) Astro Ria Sinopsis Tolong Sempurnakan Cerita Mami (2020) Astro Ria Reviewed by InfoMediaMaya on 23:33:00 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.