Sinopsis Drama Pengantin Lelaki Untuk Cik Gadis (2019)

Pengantin Lelaki Untuk Cik Gadis

Tajuk : Pengantin Lelaki Untuk Cik Gadis
Mula Tayangan : 23 Disember 2019
Masa :Setiap Isnin-Khamis, 10.00 mlm
Siaran : Slot DramaVaganza Astro Ria
Terbitan : Mache Allstar United Sdn Bhd
Jumlah Episod: 24

Pelakon: Uqasha Senrose, Nafiz Muaz, Yusof Bahrin, Elly Mazlein, Harun Hashim, Azri Iskandar, Catriona Ross, Reza Hasbi, Norlia Ghani, Aman Graseka, Zarynn Min, Yusri Saleh

SINOPSIS PENGANTIN LELAKI UNTUK CIK GADIS
Kisah cinta pandang pertama Kris Al-Hadi dengan gadis yang sedang menanti hari perbicaraan. Salsabila telah dituduh pecah amanah dan ditahan dipenjara. Kris telah membantunya dan mereka mula saling menyukai.

Namun kedatangan Yasmin, tunang kepada abangnya, Khairyl yang selalu cuba mengodanya telah menyusahkannya. Kris telah dipaksa berkahwin dengan Yasmin oleh ayahnya kerana salah faham. Kris yang tidak bersetuju telah memaksa ayahnya membuat perancangan lain.

Pada hari perkahwinan yang sama dengan abangya, Kris dan Salsabila rasa tertipu apabila nama Salsabila disebut ketika ijab kabul dengan Khairyl. Kris kecewa dan menghilangkan diri. Kehilangan Kris membuatkan Salsabila dan ayahnya menanggung sengsara.
Sinopsis Drama Pengantin Lelaki Untuk Cik Gadis (2019) Sinopsis Drama Pengantin Lelaki Untuk Cik Gadis (2019) Reviewed by InfoMediaMaya on 23:53:00 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.