Sinopsis Telemovie Budok Kuba (2019) Astro Citra

Budok Kuba

Tajuk : Budok Kuba
Tarikh : 20 Julai 2019
Masa: Sabtu, 9.00 Malam
Siaran : Astro Citra & Astro Citra HD
Terbitan : Arie Zaharie Production

Pelakon: Syukur Khamis, Wan Hanafi Su, Dato' Fizz Fairuz , Emelda Rosmila, Kamaliah Md Dom, Sarah Daud

SINOPSIS BUDOK KUBA
Kisah seorang budak bernama Amar. Ibu kepada Amar diceraikan oleh suaminya sesudah berkahwin buat kali kedua. Ibu membawa Amar pulang ke kampung halaman di Terengganu untuk tinggal bersama datuknya. Amar pada mulanya sukar untuk menyesuaikan diri dengan hidup daripada bandar ke kampung, daripada berkeluarga kepada tiada bapa.

Selang beberapa tahun, Amar menemui ketenangan di kalangan kerbau-kerbau dan haiwan ternakan lain milik datuknya, Pak Mail. Haiwan itu semua tak ubah seperti kawan-kawannya sendiri. Konflik membara apabila Zali, bapa Amar, berubah hati setelah hidup bersama isteri mudanya kerana tidak dikurniakan cahaya mata.

Tidak mahu berputus dengan satu-satu zuriat yang tinggal, Zali nekad untuk mengambil dan seterusnya membawa Amar pulang untuk tinggal bersamanya. Namun Amar juga tidak sanggup berpisah dengan haiwan ternakan atuknya – lebih-lebih lagi seekor kerbau kesayangannya.

Setelah didesak, Amar melarikan diri ke pinggir hutan bersama kerbau tersebut, dan segala usaha mencari gagal.  Apakah kesudahan yang bakal terjadi kepada Amar?
Sinopsis Telemovie Budok Kuba (2019) Astro Citra Sinopsis Telemovie Budok Kuba (2019) Astro Citra Reviewed by InfoMediaMaya on 21:30:00 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.