Sinopsis Drama Senafas Rindu

Senafas Rindu

Tajuk : Senafas Rindu
Mula Tayangan : 4 Februari 2019
Masa : Setiap Isnin-Khamis, 10.00 malam
Siaran : Slot MegaDrama (Astro Ria)
Terbitan : Pena Creative Pictures Sdn Bhd
Jumlah Episod: 20

Pelakon: Syafiq Kyle, Elizabeth Tan, Kahoe Hon, Alya Iman, Wan Sharmila, Josiah Lim, Nelissa Edreena, Sharul Kamal, Alif Hadi, Janet Khoo, Arash Mohd, Liza Abdullah, Azizah Mahzan, Louisa Alissa Chong, Fazreen Rafi, Zarina Zainorddin, Mimi Ernida

LAGU TEMA / OST 
Eza Edmond – Bahagia

SINOPSIS SENAFAS RINDU
Kisah Fariz Ashman dan Vivianna (Anne) yang mana masing-masing mempunyai pengalaman pahit dalam percintaan. Fariz pernah bercinta dengan Shafika di alam persekolahan tetapi dihalang oleh ibunya sendiri. Vivianna pula dipaksa berkahwin dengan Kelvin dan ditingalkan tanpa sebab.

Kemunculan Vivianna, gadis sekolejnya yang berbangsa Cina menarik perhatian Fariz. Fariz membantu Vivianna ketika dia menghadapi masalah. Mereka semakin rapat namun pelbagai halangan perlu mereka tempuhi daripada keluarga mereka. Pada masa yang sama, Shafika turut hadir menagih cinta Fariz.

Fariz akhirnya nekad membawa Vivianna memasuki Islam dan mengahwininya. Namun begitu, ibu Fariz, Maznah dan kakaknya, Marina enggan menerima Viviana atau nama islamnya Siti Nur Ain. Nenek Fariz, Tun Afifah banyak mendorong Vivianna menjadi sabar dan tabah dalam rumah tersebut.
Sinopsis Drama Senafas Rindu Sinopsis Drama Senafas Rindu Reviewed by InfoMediaMaya on 01:33:00 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.