Sinopsis Drama Kalis Kasih

Kalis Kasih

Tajuk : Kalis Kasih
Mula Tayangan : 2 April 2018
Masa : Setiap Rabu-Jumaat, 10.00 malam
Siaran : Slot Samarinda TV3
Terbitan : Z K Creative Production Sdn Bhd
Jumlah Episod: 15

Pelakon : Mawar Rashid, Elvina Mohamad, Amar Baharin, Syazwan Zulkifly, Nazeera Sardi, Azri Iskandar, Rosnah Johari, Anne Abdullah, Amyza Adnan, Duerra Mitilda, Qazem Nor, Zalfa Zin, Zainab Uthman, Taufiq Ola Bola, Issey Fazlisham, Gya Natasha, Shasha Edora, Fariz Iskandar, Izzya Reen, Sharmin Edora, Syamim Rdzi

SINOPSIS KALIS KASIH 
Kisah tentang Amanda dan Dania yang merupakan sepupu yang sebaya tetapi karakter mereka ketara berbeza. Amanda adalah anak bandar yang terpaksa tinggal dengan keluarga Dania di kampung semenjak kematian orang tuanya. Apabila dewasa, Amanda telah berkahwin dengan Khair.

Dania menjadi pengasuh anak Amanda iaitu Iris. Amanda cemburu melihat Iris rapat dengan Dania. Amanda terjatuh tangga sehingga kandungan keduanya keguguran dan rahimnya terpaksa dibuang. Iris pula meninggal dunia akibat keracunan makanan ketika Amanda runsing ibu mentuanya mendesak Khair kahwin lain.

Dania telah cacat wajahnya akibat ditolak oleh Sandra yang mempunyai dendam lama pada Amanda kerana gagal kahwin dengan Khair. Bard iaitu bekas tunangan Dania ikhlas berkahwin dengan Dania walaupun wajahnya cacat. Dania dan Bard menghadiahkan salah seorang anak kembar mereka kepada Amanda dan Dania.
Sinopsis Drama Kalis Kasih Sinopsis Drama Kalis Kasih Reviewed by InfoMediaMaya on 01:54:00 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.