Sinopsis Telemovie Nana

Sinopsis Telemovie Nana

Tajuk : Nana
Tarikh : 16 Jun 2017
Masa: Jumaat, 10.00 Malam
Siaran : TV2 (Khas Hari Bapa)
Terbitan : Dermaga Seni Sdn Bhd

Pelakon: Zara Sophia, Amerul Affendi, Fazreen Rafi, Puteri Najuwa, Norlia Ghani, Man Belon

SINOPSIS NANA (TV2)
Kisahnya mengetengahkan seorang bapa bernama Ustaz Jak yang terpaksa pergi ke Kuala Lumpur mencari Dr. Sarina. Dr. Sarina merupakan doktor pakar yang merawat anaknya, Nana. Tujuan Ustaz Jak ke Kuala Lumpur untuk bertanya tentang rawatan susulan anaknya yang menghidap penyakit Autisme.

Sebagai seorang bapa, Ustaz Jak memang terlalu sayangkan Nana sehingga beliau tak pernah tinggalkan anaknya walau ke mana pun dia pergi. Dia sanggup berkorban apa sahaja demi anak kesayangan itu. 

Pada masa sama, Haris bergegas membawa isterinya, Dr. Sarina ke hospital kerana hendak melahirkan anak sulong mereka. Takdir Allah mereka telah terlibat dalam kemalangan yang melibatkan pertembungan sesama mereka. Kenderaan dipandu Haris bertembung dengan kereta Ustaz Jak. Malangnya Dr. Sarina dan Ustaz Jak disahkan meninggal dunia. 

Haris kemudiannya bertemu dengan Nana. Saat itu dia merasakan yang hidupnya kembali terisi dengan kehadiran Nana dan begitu juga dengan Nana. Kebetulan nama anak yang bakal dilahirkan arwah isterinya adalah sama dengan nama gadis kecil yang ditemuinya itu

Namun adakah Nana sememangnya ditakdirkan untuk menjadi pengganti anaknya? Begitu juga dengan Nana yang mendambakan kasih sayang dan perhatian seorang ayah?
Sinopsis Telemovie Nana Sinopsis Telemovie Nana Reviewed by InfoMediaMaya on 21:37:00 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.