Sinopsis Telemovie Gadis Kampung Paling Popular

Sinopsis Telemovie Gadis Kampung Paling Popular

Tajuk : Gadis Kampung Paling Popular
Tarikh : 17 Disember 2016
Masa: Sabtu, 9.00 Malam
Siaran : TV3
Terbitan : Nuansa Production Sdn Bhd

Pelakon: Janna Nick, Acong Sweetchild, Daaim Jailani, Firdaus Nadxaman, Vicha SayWho

SINOPSIS GADIS KAMPUNG PALING POPULAR
Sebuah drama bersiri romantik komedi musical yang berkonsepkan persahabatan, kekeluargaan, percaya diri, mengejar mimpi dan mencari cinta sejati antara Maya dan semua yang ada di sekelilingnya. Maya sangat suka menyanyi seorang diri.

Dia akan berhenti bernyanyi apabila ada sesiapa sahaja yang berdekatannya mahupun ibunya atau Khir . Dia sangat pemalu tetapi apabila dia menyanyi dia sangat bertenaga. Ibunya Cik Eton mahu Maya pergi ke bandar sebelum ia berkahwin dengan Khir ahli perniagaan kampung berdaya usaha.

Walaupun Khir suka Maya dia memberitahu Cik Eton yang Maya terlalu malu untuk menjadi isterinya. Dia mahu seorang isteri yang lebih berkeyakinan dan berdikari. Cik Eton dan Khir merancang untuk mendapatkan Maya pekerjaan di bandar.

Cik Eton membuat panggilan kepada rakannya Uncle Stevia. Maya mendapat pekerjaan dengan Uncle Stevia yang menguruskan sebuah butik perkahwinan. Uncle Stevia perkenalkan kepadanya Safida yang tinggal tingkat atas butik pengantinnya.
Sinopsis Telemovie Gadis Kampung Paling Popular Sinopsis Telemovie Gadis Kampung Paling Popular Reviewed by Unknown on 16:03:00 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.