Sinopsis Telemovie Cik Oxford Mr Mesir (Astro)

Sinopsis Telemovie Cik Oxford Mr Mesir (Astro)

Tajuk : Cik Oxford Mr Mesir
Tarikh : 24 September 2016
Masa: Sabtu, 9.00 Malam
Siaran : Astro Ria
Terbitan

Pelakon: Kamal Adli, Zahirah McWilson, Scha Al Yahya, Nora Danish, Erra Fazira, Fasha Sandha dan Hanis Zalikha

SINOPSIS CIK OXFORD MR MESIR
Cik Oxford Mr Mesir mengisahkan pasangan muda, Iris dan Farhan yang bercinta membuat perjanjian sumpah setia tidak akan berjumpa selagi tidak menamatkan pengajian di luar negara.

Iris berasal dari keluarga moden melanjutkan pengajian di London, manakala Farhan pula dari keluarga yang sederhana dan mengamalkan gaya hidup lama melanjutkan pengajian di Mesir.

Selama beberapa tahun, mereka hanya berhubung melalui e-mel dan telefon tanpa melihat wajah terkini masing-masing. Konflik mula tercetus apabila mereka menamatkan pengajian dan bertunang.

Pelbagai insiden lucu berlaku apabila mereka cuba menyesuaikan diri di antara satu sama lain.

“Iris dan Farhan menjalin hubungan tanpa diketahui keluarga mereka. Perbezaan darjat mengganggu kelancaran hubungan mereka.

“Iris yang mengamalkan gaya hidup moden berhijab selepas mengalami pengalaman buruk di London. Dia mula mendalami agama dan berubah menjadi lebih baik.

“Manakala Farhan yang berperwatakan seperti ustaz berubah menjadi lelaki yang lebih moden tetapi masih berpegang pada ajaran agama kerana mengalami kejutan budaya ketika berada di Mesir.
Sinopsis Telemovie Cik Oxford Mr Mesir (Astro) Sinopsis Telemovie Cik Oxford Mr Mesir (Astro) Reviewed by Unknown on 12:25:00 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.