Sinopsis Drama Suamiku Paling Sweet‬ (TV3)

Suamiku Paling Sweet‬ (TV3)

Tajuk : Suamiku Paling Sweet‬
Mula Tayangan : 13 Febuari 2017
Masa : Setiap Isnin-Khamis, 6.58 Petang
Siaran : Slot Akasia TV3
Terbitan : Primeworks Studios
Jumlah Episod: 28

Pelakon : Mawar Rashid, Syafiq Kyle, Nik Adam Mika, Fazren Rafi, Aedy Ashraf, Natasya Mahyan, Amirul Faqeem, Elvina Mohamad, Fazlina Ahmad Daud, Liza Abdullah, Lia Natalia

SINOPSIS SUAMIKU PALING SWEET
Mengisahkan Qisya yang terpaksa mengikut kata mamanya menjadi orang gaji di rumah kawan mamanya. Qisya diminta menjadi pengasuh sementara kepada cucu Puan Fatma, Hafiey.

Namun satu peristiwa mengubah hidupnya bila dia terpaksa menjadi isteri kepada Izz Haikal dan mummy Hafiey orang dalam usia yang cukup muda, 22 tahun.

Marah dan benci dan tak boleh terima kenyataan. Cukup membayangkan perasaan Qisya sehingga hampir sahaja Izz Haikal diterajangnya pada malam perkahwinan mereka. Tapi berbeza pula dengan penerimaan Izz yang Hanya tenang dan menerima semuanya.

Qisya pada mulanya memberontak sehingga meninggalkan Izz dan Hafiey selepas diijab kabulkan. Setelah dipujuk dan Izz memberi ruang kepadanya untuk menenangkan diri, akhirnya Qisya kembali semula ke pangkuan Izz dan Hafiey dengan syarat tiada seorang pun akan mengungkit pasal peristiwa yang menyebabkan mereka dikahwinkan.

Cincin tersarung di jari Qisya menandakan kesudian Qisya untuk terus hidup bersama Izz. Hari demi hari berlalu, cukup untuk Izz leburkan hati Qisya. Diikutkan saja kepala isterinya yang masih remaja itu.
Sinopsis Drama Suamiku Paling Sweet‬ (TV3) Sinopsis Drama Suamiku Paling Sweet‬ (TV3) Reviewed by Bukan Cincai on 22:26:00 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.