Sinopsis Drama Abang Bomba I Love You (Astro)

Sinopsis Drama Abang Bomba I Love You (Astro)

Tajuk : Abang Bomba I Love You
Mula Tayangan : 12 September 2016
Masa : Setiap Isnin-Khamis, 10.00 Malam
Siaran : Astro Ria 104 & Astro Ria HD 123
Terbitan : Global Station Sdn Bhd
Jumlah Episod: 16

Pelakon : Hisyam Hamid, Amira Othman, Nadya Syahera, Jaslin Puasa, Kazar Saisi

SINOPSIS ABANG BOMBA I LOVE YOU
Perkenalan Lily dengan Rayqal, seorang anggota bomba merapatkan hubungan mereka sebagai adik dan abang. Jasa baik Rayqal menyelamatkan nyawa Lily berkali-kali membuatkan Lily menganggap lelaki itu bagaikan superherodalam hidupnya. Lily sangat mengagumi kerjaya Rayqal dan teruja memandang lelaki itu sehingga sentiasa melakukan kejutan demi menarik perhatian lelaki itu. Namun, sayangnya Rayqal hanya menganggap Lily sebagai adik yang kurang perhatian dan kasih sayang keluarga.

Hubungan baik mereka terlerai tatkala Mawar, kakak kandung Lily dan Rayqal saling jatuh cinta. Mawar yang sememangnya mahu merampas segala kesayangan Lily kerana dendamnya, menyebabkan Lily patah semangat dan hubungannya dengan Rayqal rosak disebabkan fitnah yang Mawar lakukan.

Perkahwinan Rayqal dan Mawar yang bakal berlangsung membuatkan Lily membawa diri dan berazam melupakan cinta dalam arlogi masa. Salahkah seorang budak mentah jatuh cinta pada lelaki berkerjaya jika dia mampu memandu arah cinta itu? Mampukah Lily melupakan Rayqal, setelah sekian lama berkelana di bumi asing? Adakah kepulangannya mampu menghentikan gelora cinta di jiwanya?
Sinopsis Drama Abang Bomba I Love You (Astro) Sinopsis Drama Abang Bomba I Love You (Astro) Reviewed by Unknown on 13:27:00 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.