Sinopsis Telemovie Hati-Hati Yang Bercinta (TV2)

Sinopsis Telemovie Hati-Hati Yang Bercinta (TV2)

Tajuk : Hati-Hati Yang Bercinta
Tarikh : 2 Ogos 2016
Masa: Selasa, 10.00 Malam
Siaran : TV2
Terbitan : Saujana Media Sdn Bhd

Pelakon : Fathia Latiff, Afiq Muiz, Zarina Zainordin, Ezany Nizariff, Kazar Saisi, dan Haleeda,

SINOPSIS HATI-HATI YANG BERCINTA
Telemovie yang turut diselitkan dengan elemen cinta dan kekeluargaan ini menyorot kisah Hajar, pelajar jurusan perniagaan di Universiti Istanbul. Di sana dia dipertemukan dengan Amzar, seorang pelajar jurusan ekonomi juga di universiti yang sama.

Disebabkan pertemuan pertama yang tidak mengembirakan mereka sering bertelagah apabila bertembung. Amzar datang dari keluarga yang berada dan sentiasa dapat apa yang di ingini daripada ayahnya.

Lain pula ceritanya bagi Hajar dia dibesarkan dalam keluarga yang sederhana dan dalam masa yang sama dia mempunyai masalah kewangan. Tanpa berfikir panjang Hajar terus menerima bayaran yang di beri Amzar sebagai upah membersihan biliknya setiap hari.

Di Malaysia, Hajar mempunyai seorang adik perempuan Haida, yang sedang menganggur tetapi sekali sekala menolong ibu mereka Puan Maria di restoran milik keluarga. Akibat dari satu tragedi yang tidak diingini, Hajar dan Amzar terpaksa berkahwin tanpa mendapat restu kedua buah keluarga. 

Tetapi tanpa mereka sedari Amzar dan Haida sebenarnya sudah mempunyai hubungan rapat sejak dari Malaysia. Apabila Haida mengetahui Hajar berkahwin dengan Amzar dia mula merancang untuk memisahkan mereka dengan bantuan Baharin iaitu lelaki yang sejak dari dulu meminatinya.

Haida sanggup mereka cerita mengatakan kakaknya telah terlanjur bersama Amzar ketika berada di Istanbul sebelum mereka berkahwin. Berjayakan Haida menhancurkan rumah tangga kakaknya semata-mata untuk memuaskan kehendaknya? atau Hajar bahagia bersama Amzar sehingga ke hujung nyawa.
Sinopsis Telemovie Hati-Hati Yang Bercinta (TV2) Sinopsis Telemovie Hati-Hati Yang Bercinta (TV2) Reviewed by Unknown on 15:30:00 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.