Sinopsis Drama Mr Donat Karamel (TV3)

Sinopsis Drama Mr Donat Karamel (TV3)

Tajuk : Mr. Donat Karamel
Mula Tayangan : 2 November 2016
Masa : Setiap Isnin-Rabu, 9.05 Malam
Siaran : TV3
Terbitan : JS Pictures Sdn Bhd
Jumlah Episod: 13

Pelakon : Hafidz Roshdi, Azira Shafinaz, Mona Alle, Syazuwan Hassan, Fimie Don, Shamsul Ghau Ghau

SINOPSIS MR. DONAT KARAMEL
Mengisahkan seorang novelis bernama Anggun Qairah yang kerjanya menulis dan makan donat karamel di sebuah kafe. Hari-hari tanpa jemu. Di situ dia mencurahkan ilham. Di situ dia khusyuk dan tenggelam dalam dunia ciptaannya.

Suatu hari dia bertemu dengan Faiq Faiqal secara tidak sengaja dalam satu kemalangan kecil yang merosakkan segala khazanah pentingnya. Cermin mata dan komputer ribanya hancur digilis kereta. Dengan rasa simpati, Faiq membantu Anggun dan menggantikan dua barang penting milik Anggun. Anggun yang rabun, tidak cam siapa lelaki yang melanggarnya.

Faiq pula sudah gila bayang. Dia, CEO Design Dynamic Berhad turun pangkat sebagai pelayan di Kafe Donat Karamel semata-mata kerana mahu mendekati gadis idamannya dengan menyamar sebagai Rafiqi. Rafiqi yang konon-kononnya meminati semua karya garapan Anggun.

“Kenapa? Cik ingat tak ada lelaki yang baca novel ke? Lelaki yang baca novel tu sangat gentleman tau, cik.” Hari demi hari hubungan mereka semakin berkembang mekar sehinggalah Zhariff, lelaki sekampung dengan Anggun, mula mengganggu hubungan mereka. Namun, hubungan mereka tetap kukuh sehinggalah hari bersejarah mereka.

Anggun kecewa bila tahu Rafiqi yang sebenarnya adalah Faiq. Dia rasakan Faiq tidak ikhlas bila Faiq tidak jujur dan menipunya selama ini. Bermulalah misi ops pikat isteri yang dijalankan oleh Faiq. Pelbagai adegan lucu yang Faiq ciptakan.

Zhariff pula tidak jemu meminta-minta Anggun daripada Faiq. Sebagai suami Faiq rasa tercabar. Anggun pula salah faham bila terdengar pertengkaran mereka lalu membawa diri ke kampung. Bahagiakah Anggun di sisi Faiq? Faiq pula, masih ada lagikah kesabaran dalam menempuh rumah tangga yang dibina? Cinta perlukan kesabaran. Faiq pasti, akan ada bahagia di penghujung jalan.

Lakonan Hafidz Roshdi, Azira Shafinaz, Syazuwan Hassan, Shamsul Ghau Ghau dan ramai lagi. Terbitan JS Pictures, skrip Rehal Nuharis dan diarahkan oleh Azman Yahya @Jinggo.

Ikuti nanti perjalanan drama Mr Donat Karamel yang diadaptasi dari novel asal karya Hanny Esandra di Slot Lestary akan datang di TV3.
Sinopsis Drama Mr Donat Karamel (TV3) Sinopsis Drama Mr Donat Karamel (TV3) Reviewed by Unknown on 12:52:00 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.