Jodoh Itu Rahsia Allah. Sekurang-Kurangnya Mereka Tidak Melakukan Maksiat

Jodoh Itu Rahsia Allah. Sekurang-Kurangnya Mereka Tidak Melakukan Maksiat

SABAH – Seorang remaja lelaki berusia 18 tahun dilaporkan berkahwin dengan pasangannya yang berusia 42 tahun, cetus pelbagai reaksi netizen.

Gambar pasangan berkenaan yang dimuat naik oleh beberapa laman Facebook popular seperti Rizal Hakimm, Pen Hitam Dot Com, Tulun Sabah, dilaporkan berlaku di Kuala Penyu, Sabah, itu menjadi trending di media sosial sejak petang semalam.

Ramai netizen mengucap tahniah dan tidak putus-putus mendoakan agar hubungan pasangan ini kekal lama, meskipun jarak usia seperti ibu dan anak.

“Jodoh itu rahsia Allah. Sekurang-kurangnya mereka tidak melakukan maksiat,” kata netizen.

Ada segelintir netizen menjadikan perkhabaran itu sebagai bahan lawak mereka. Kononnya remaja lelaki tersebut bakal menghadapi masalah di malam pertama. Tidak kurang juga yang mendakwa wanita terbabit minat pada lelaki muda.

Bagaimanapun, dakwaan mereka itu dibidas oleh netizen yang lain.

“Kenapa kutuk atau perli? Sepatutnya ucapkanlah Alhamdulillah. Dek umpatan netizen yang tidak sayangkan mulut ini, pasangan ini beroleh pahala berganda-ganda,” tegur Udin Santoren.

“Apa masalahnya wanita itu lebih berumur? Meluat baca komen netizen yang tidak boleh menerima jodoh orang.” kata Wazna Tie.

“Kalau ditakdirkan itu jodoh kita, maka itulah jodoh kita. Kun faya kun. Selamat pengantin baru kalau benar ceritanya,” kata Scissorz Fitz.

Sumber : Pixel
Jodoh Itu Rahsia Allah. Sekurang-Kurangnya Mereka Tidak Melakukan Maksiat Jodoh Itu Rahsia Allah. Sekurang-Kurangnya Mereka Tidak Melakukan Maksiat Reviewed by Unknown on 16:14:00 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.