Sinopsis Drama Surah Buat Maisarah (TV3)

Sinopsis Drama Surah Buat Maisarah (TV3)

Tajuk : Surah Buat Maisarah
Mula Tayangan : 20 Julai 2016
Masa : Setiap Rabu-Jumaat, 9.00 Malam
Siaran : TV3
Terbitan : Layar Consult Sdn Bhd
Jumlah Episod: 15

Pelakon : yatilla Melvin, Shukri Yahaya, Nabilah Dally, Shah Iskandar, Azri Iskandar, Zarina Zainuddin, Beego, Abby Nadzri, Yusri Salleh, Dania Aina, Ieka Zulkifli, Nursha, Ku Faridah, Halimah, Abby Khairuddin, Siti Khadijah, Monicca Picca, Ezam, Syatira Amir, Abdul Malek

SINOPSIS SURAH BUAT MAISARAH
Ssebuah drama yang mengisahkan mengenai seorang gadis melayu yang mengagungkan budaya barat, iaitu Maisarah (Syatila Melvin). Merasakan dirinya hebat dan lebih moden, kelakuan dan percakapan Sara sering sahaja menjengkelkan orang disekelilingnya.

Sara terpaksa pulang ke Malaysia, kerana ayahnya Dato’ Mustafa tidak suka dengan cara hidup Sara di sana yang suka berjoli dan bergaul bebas. Sara juga perlu bekerja di syarikat milik Dato’ Mustafa jika dia mahu mendapatkan wang untuk berbelanja dan membantu Zalikha, adiknya yang telah bertungkus lumus menguruskan syarikat selama ketiadaan Sara.

Perangai kasar dan sombong Sara turut menjengkelkan pekerja di Indah Cipta, lebih-lebih lagi Nazim (Shukri Yahaya) seorang arkitek muda di syarikat itu. Nazim tidak senang melihat kelakuan Sara dan mula menghantar surah-surah Al-Quran sebagai teguran kepada Sara.

Nazim tidaklah membenci Sara, namun setelah Sara cuba merosakkan kebahagiaan rumah tangga sepupunya Suraya, Nazim perlu bertindak lebih keras hanya untuk menyedarkan Sara. Fikri merupakan bekas teman lelaki Sara sebelum ke luar negara.

Tanpa diketahui Sara, Fikri hanya mahu menggunakan Sara bagi mendapatkan modal untuk memulakan perniagaaanya. Meskipun serangan Nazim boleh dianggap kasar, namun dia cuma mahu menyedarkan Sara bahawa apa yang dilakukannya itu tidak betul dan keterlaluan.

Akan tetapi, teguran Nazim hanya menambah bara dan membuatkan Sara merasa lebih tercabar sehingga memecat Nazim dan terus berhubungan dengan Fikri. Bagaimanakah nasib Nazim dan berjayakan dia mengubah Sara? 
Sinopsis Drama Surah Buat Maisarah (TV3) Sinopsis Drama Surah Buat Maisarah (TV3) Reviewed by Unknown on 16:26:00 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.