Sinopsis Telemovie Ku Haramkan Susu Itu

Sinopsis Telemovie Ku Haramkan Susu Itu

Tajuk : Ku Haramkan Susu Itu
Tarikh : 6 Jun 2016
Masa: Isnin, 8.30 malam
Siaran : TV9
Terbitan : Enuja Production Sdn Bhd

Pelakon : Aeril Zafrel, Mia Ahmad, Amyza Aznan, Syazwan Zulkifly, Zarina ZainuddinZarina Zainuddin, Sharisa Haris. Terbitan Country & Universal Sdn Bhd, arahan Nizam Zakaria.

SINOPSIS KU HARAMKAN SUSU ITU
Zainab seorang ibu 49 tahun yang alim dan kuat agama. Beliau kematian suami dan mempunyai dua orang anak lelaki bernama Tamar 27 tahun dan Mustaqim 23 tahun. Zainab sangat sedih dan sering bermuram setelah kematian Mustaqim dalam satu tragedi setahun yang lepas. 

Tinggal lah Tamar yang menemani dan menjaga Zainab di kampung. Tamar adalah seorang anak yang sangat baik, sopan santun, berbudi bahasa, suka ke surau, bersolat, manja dengannya dan rajin tetapi itu hanya di hadapan ibunya sahaja. 

Dia hanya akan lakukan semua itu hanya apabila beliau pulang ke rumah ibunya di kampung sahaja. Beliau sangat menyayangi ibunya itu hingga sanggup lakukan apa sahaja demi duit untuk ibunya namun tiada siapa mengjangka akan perangai sebenar Tamar mahupun penonton di tv. 

Pada masa yang sama Zainab yang tak habis2 sering berdoa untuk kebaikan Tamar turut meminati Alisha gadis dari kampung yang cantik dan berbudi pekerti mahu di jodohkan dengan Tamar.
Sinopsis Telemovie Ku Haramkan Susu Itu Sinopsis Telemovie Ku Haramkan Susu Itu Reviewed by Unknown on 15:39:00 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.