Wanita Berkumis Kuat Nafsu?

Wanita Berkumis Kuat Nafsu?

Mitos tentang wanita yang mempunyai bulu lebat, bulu tipis di sekitar leher, atau bermisai nipis adalah ciri-ciri wanita yang mempunyai rasa ghairah yang tinggi adalah salah.

Sebenarnya bulu terbahagi menjadi dua ada bulu vellus atau bulu halus yang berfungsi untuk menjaga suhu badan dan bulu terminal atau bulu kasar seperti rambut di kepala dan di betis para lelaki.

Wanita Berkumis Kuat Nafsu?

Banyak faktor yang mempengaruhi tumbuhnya bulu-bulu halus pada wanita di antaranya

1. Tingginya Kadar Androgen

Kerana aktiviti kelenjar sebum sangat dipengaruhi hormon anderogen. Kerja kelenjar ini biasanya memuncak pada masa akil baligh, kira-kira 5-8 peratus wanita usia produktif mengalami hirsutism.

Wanita Berkumis Kuat Nafsu?

2. Ketidakseimbangan hormon

Ketidakstabilan hormon yang dimiliki para wanita adalah salah satu faktor penyebab tumbuhnya rambut atau bulu-bulu halus pada wanita menyebabkan wanita mempunyai bulu yang berlebihan atau (hirsutism).

Wanita Berkumis Kuat Nafsu?

Dan hormon testosteron sendiri hanyalah sebahagian kecil faktor yang mendorong peningkatan libido atau ghairah. Masih banyak faktor lain yang mempengaruhi tahap libido seseorang. Jadi, tidak boleh dipastikan adanya hubungan linear antara bulu lebat dengan nafsu seks.

Wanita Berkumis Kuat Nafsu? Wanita Berkumis Kuat Nafsu? Reviewed by Unknown on 14:40:00 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.