Pendedahan Penipuan Prudential BSN Takaful!!

Pendedahan Penipuan Prudential BSN Takaful!!

Slalu aku dengar / baca ramai orang kene tipu dengan agen2 insurans ni. Tapi aku x caye, degil jugak nak amik untuk anak aku. RM150 setiap bulan. Wargh, rugi aku! Padan muka aku.

Nak dijadikan cerita anak aku batuk 2 bulan x elok2, 2 kali gi klinik / hospital kerajaan tapi x berubah. Akhirnya aku amik keputusan untuk gunakan medical card anak aku untuk check kat Columbia Asia. X tau lagi ape akibatnye. Gatal sangat tangan tu nak guna medical card kan. Kene bayar deposit RM300, melayang lagi duit. Anak aku warded 2 hari 2 malam kat sepital tu. Xray result, dah ade jangkitan kuman kat paru2 & paru2 dah kembang. Klu x ke sepital tu, x ke kuman2 tu dah ade carta organisasi kampung sendiri? Makanya, kene neb every 4 hours la, ubat itu ini la.

Hari nak discharge, aku amik bil korang tau bape? Dekat RM2700!! Gile ke ape. Gaji aku dapat sebulan, buat bayar tu abis trus. Hari kemudiannye makan angin je la sampai kembung.

Pastu orang kat kaunter tu bleh plak kata amaun tu Prudential fully covered. Aku cuma kene bayar RM7 untuk registration fee. Agak2 la nak menipu!! Polisi anak aku baru 7 bulan kot = RM1050. Bil RM2700 bermakna aku hutang dengan Prudential RM1650. Tapi aku kene bayar RM7 je, selebihnya deposit dia pulang balik. Eh, matematik ape macam ni? Aku syak Prudential BSN Takaful ni MLM kot. Tapi xde plak aku kene cari 2 orang bawah aku untuk dapat bonus pairing. Huhu.

Kepada agen anak saya, Mikey Emi Capaldi & Enzeqxiida Prubsn Takaful, sori guys. Aku terpaksa viralkan PENIPUAN korang. Kuat sangat MENIPU korang ni. Teruskan MENIPU masyarakat supaya kita sama2 sedar kepentingannya. 2 hari anak aku kat hospital, 2 hari tu la korang datang melawat. Pagi2 dah terpacak kat sepital tu. Terima kasih kawan.

Kepada yang xde takaful lagi, sila serang 2 orang yang namanya saya sebut diatas. Amiklah takaful dengan mereka. Mudah2an kalian DI TIPU macam aku kena. Alhamdulillah, dengan izin Allah anak aku dah x batuk2 lagi lepas kuar sepital. Perlindungan sangat penting. Sementara sihat, beringatlah.

Whenever u desperately need it, please don't beg for it. It's useless.

Sekian, pelanggan Columbia Asia Nusajaya - Sumber
Pendedahan Penipuan Prudential BSN Takaful!! Pendedahan Penipuan Prudential BSN Takaful!! Reviewed by Bukan Cincai on 12:26:00 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.